Wilde creuses van DZM
​
Crassostrea gigas is de Latijnse benaming van de kromme oester of ook wel de creuse. Zeer gewaardeerd linea recta uit de schelp maar ook gegratineerd erg goed.
​
Wilde creuses worden volledig ambachtelijk met de hand geraapt tijdens eb op droogvallende oesterpercelen.
Deze oester is leverbaar tussen mei en oktober, wat het laagseizoen is van de kweekoesters. Buiten dit seizoen om slechts op speciale bestelling. De wilde oester verdraagt getijden en ligt bij eb droog in zowel vrieskou als hitte. Daarom is het een zeer sterke oester die gedurende de zomer kwalitatief niet teleurstelt.
Raapgebied
Onze wilde Zeeuwse creuses worden met de hand geraapt op droogvallende aangewezen percelen op de Oosterschelde.
​Ook deze oester heeft een unieke smaak en wordt gewaardeerd in binnen- en buitenland.
Productcategorie
Levende oester
Sortering
0, 1, 2 en 3
Verkrijgbaarheid
Het hele jaar door
Bewaartemperatuur
2 tot 7° C
Verpakking
In houten manden