Bodemcultuur mosselen van DZM
​
Mytilus edulis is de naam van een in zee levend weekdier dat zich in een immense populariteit mag verheugen. De Zeeuwse bodemcultuur mossel is wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Zeeuwse bodemcultuur mosselen worden gekweekt in gebieden met de juiste bodemgesteldheid en in relatief ondiep water, zodat de mosselen van voldoende voedsel verzekerd zijn. In deze schelp zit heerlijk mals mosselvlees waarvan u de smaak zeker zult waarderen.
​
Wij stellen als Mosselkweker hoge eisen aan onze kwaliteit. U kunt bij ons niet alleen vertrouwen op de
hoogste productkwaliteit. Ook de betrouwbaarheid van ons transport en persoonlijke verkoop is een
belangrijk item binnen DZM Mosselen.
Kweekgebied
Oosterschelde en Waddenzee
Kweekmethode
Bodemcultuurmosselen worden op de mosselpercelen in de kweekgebieden opgekweekt van mosselzaad tot halfwasmosselen en uiteindelijk tot consumptiemosselen. Het mosselzaad wordt verkregen uit eigen MZI (Mosselzaad invang-installatie).
Productcategorie
Levende schelpdieren
Sortering
Goudmerk, Jumbo, Imperial, Super en Extra
Verkrijgbaarheid
Vanaf juli
Bewaartemperatuur
2 tot 7° C
Verpakking
De Zeeuwse bodemcultuur-mosselen worden verpakt in een waterdichte kartonnen MAP- verpakking van 500 of 750 gram. Of in een jute zak van 15 kg.
​
We kunnen de mosselen ook alvast voor u koken en vacuüm verpakken
(au bain-marie) zodat u ze enkel nog hoeft op te warmen.