top of page
68677_fullimage_zeeuwse_mossels_joycemay

Het zwarte goud

uit de zee!

Hangcultuur Mosselen

Hangcultuur Mosselen van DZM

Mytilus edulis is de naam van een in zee levend weekdier dat zich in een immense populariteit mag verheugen.

In
onze hangcultuurkwekerij kweken wij op ambachtelijke wijze kwaliteitsmosselen aan touwen die hun weg vinden naar de veeleisende consument. Het kweken van hangcultuurmosselen is een arbeidsintensief en specialistisch werk wat wij al meer dan 30 jaar doen. Onze mosselen zijn puur natuur wat wij met gepaste trots beloond hebben zien worden met een bio-certificering. 

Wij stellen als Mosselkweker hoge eisen aan onze kwaliteit. U kunt bij ons niet alleen vertrouwen op de hoogste productkwaliteit. Ook de betrouwbaarheid van ons transport en persoonlijke verkoop is een belangrijk item binnen DZM Mosselen.

Mosseltrio.png
image002.jpg
image001.jpg
verse-mosselen.jpg

Kweekgebied

Noordzee (werkeiland Neeltje Jans) en Grevelingenmeer (locatie Brouwersdam)

Kweekmethode

Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem, maar hangen aan touwen in de stroming. Daarom zijn ze van nature zandvrij. Deze mosselen zijn hierdoor klaar voor consumptie zonder door een ontzandings-proces te moeten. Door dit kweekproces te sturen zijn hangcultuurmosselen enkele weken eerder leverbaar dan bodemmosselen.

Productcategorie

Levende schelpdieren

Sortering

Groot en klein

Verkrijgbaarheid

Vanaf mei

Bewaartemperatuur

2 tot 7° C

Verpakking 

De Zeeuwse hangcultuur mosselen worden verpakt in een waterdichte kartonnen MAP- verpakking van 500 of 750 gram. Of in een jute zak van 15 kg.

 

We kunnen de mosselen ook alvast voor u koken en vacuüm verpakken

(au bain-marie) zodat u ze enkel nog hoeft op te warmen.

hangcultuur-mosselen_edited.png

Wilt u meer informatie over ons bedrijf als leverancier van

schaal- en schelpdieren, neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij zullen u vakkundig te woord staan en kunnen met u een afspraak maken voor een uitgebreide kennismaking.

Contact
bottom of page