68677_fullimage_zeeuwse_mossels_joycemay

Het zwarte goud

uit de zee!

Bodemcultuur Mosselen

Bodemcultuur mosselen van DZM 

Mytilus edulis is de naam van een in zee levend weekdier dat zich in een immense populariteit mag verheugen. De Zeeuwse bodemcultuur mossel is wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Zeeuwse bodemcultuur mosselen worden gekweekt in gebieden met de juiste bodemgesteldheid en in relatief ondiep water, zodat de mosselen van voldoende voedsel verzekerd zijn. In deze schelp zit heerlijk mals mosselvlees waarvan u de smaak zeker zult waarderen.

Wij stellen als Mosselkweker hoge eisen aan onze kwaliteit. U kunt bij ons niet alleen vertrouwen op de

hoogste productkwaliteit. Ook de betrouwbaarheid van ons transport en persoonlijke verkoop is een

belangrijk item binnen DZM Mosselen.

solo-1kopie.png
4C3A7B7BA98424FCE7EA1560E7FAFA1D-bru-14-
Persdag-29-juni-start-seizoen-2016-2.jpg
verse-mosselen-met-groente-1.jpg

Kweekgebied

Oosterschelde en Waddenzee

Kweekmethode

Bodemcultuurmosselen worden op de mosselpercelen in de kweekgebieden opgekweekt van mosselzaad tot halfwasmosselen en uiteindelijk tot consumptiemosselen. Het mosselzaad wordt verkregen uit eigen MZI (Mosselzaad invang-installatie).

Productcategorie

Levende schelpdieren

Sortering

Goudmerk, Jumbo, Imperial, Super en Extra

Verkrijgbaarheid

Vanaf juli

Bewaartemperatuur

2 tot 7° C

Verpakking 

De Zeeuwse bodemcultuur-mosselen worden verpakt in een waterdichte kartonnen MAP- verpakking van 500 of 750 gram. Of in een jute zak van 15 kg. 

We kunnen de mosselen ook alvast voor u koken en vacuüm verpakken

(au bain-marie) zodat u ze enkel nog hoeft op te warmen.

IMG_8434.jpg

Wilt u meer informatie over ons bedrijf als leverancier van

schaal- en schelpdieren, neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij zullen u vakkundig te woord staan en kunnen met u een afspraak maken voor een uitgebreide kennismaking.